Špijunka: Srbija je “mačo društvo“

Izvor: Večernje novosti, 14.Apr.2013, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijunka: Srbija je “mačo društvo“

MINISTARKA zdravlja Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija „mačo društvo“ i da je sve pozicionirano po meri muškaraca. Ona se nada da će se pojaviti žena koja bi napravila partiju, a sadašnji odnos snaga između muškaraca i žena na političkoj sceni tumači više kao odraz zakonskih standarda koji se moraju poštovati, nego činjenice da su ravnopravne sa muškarcima. - Dala bih podršku ženi koja bi osnovala svoju partiju, čak i pod uslovom da ne deli moje vrednosti u politici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Naprosto, podržala bih je kao ženu koja je odvažna, ima viziju, razume politička kretanja i želi da postane lider neke partije - kaže nam ministarka. Ona napominje da se postojeći odnos snaga među polovima, nažalost, sporo menja u svim društvima, ne samo u patrijarhalnim kakvo je naše, i ocenjuje da će proći decenije dok žene ne zauzmu mesta u svim oblastima, koja im jednako pripadaju kao i muškarcima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić Dejanović: Srbija je "mačo društvo"

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2013

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija 'mačo društvo' i da je sve pozicionirano po meri muškaraca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.