Izvor: B92, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sonja Karadžić: Holbruk je zaista dao garancije mom ocu

Beograd -- Sonja Karadžić-Jovičević, ćerka bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, u sredu je ponovila da je Ričard Holbruk dao garancije njenom ocu da neće biti proganjan ukoliko se povuče iz političkog i javnog života. Sonja Karadžić je navela da je Holbruk od Karadžića zatražio povlačenje sa mesta predsednika RS, funkcije predsednika SDS, kao i poštovanje obaveze da se ne oglašava u javnosti. Prema njenim rečima, Karadžić se 30. juna 1996. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povukao sa obe funkcije i od tada do danas nije istupao u javnosti.

"Mom ocu su pružene garancije da neće biti proganjan i da će optužnice protiv njega biti povučene. Zašto bi se inače uopšte povlačio", kazala je Sonja Karadžić. U vezi sa demantijem Holbruka, koji je objavljen u današnjem "Dnevnom avazu", Sonja Karadžić je rekla da je Holbruk "očigledno imao potrebu da demantuje sam sebe ili 'Dnevni avaz' u kojem je prethodno objavio pomenuto priznanje". "Očigledno da Holbruk veruje u kratko pamćenje javnosti", zaključila je Sonja Karadžić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.