Sombor dobija novu pijacu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2020, 16:31

Sombor dobija novu pijacu

Centralni somborski gradski trg privremena je pijaca više od pola godine. Toliko pijačni prodavci čekaju završetak nove pijace, na kojoj bi trebalo da imaju bolje uslove za prodaju.

"Najvažniji nam je krov, da imamo neku zaštitu, zatim da se može lako prići tezgama. A kako su oni to zamislili stvarno ne znam", kaže Radmila Šakić.

"Uslove nemamo ni ovde i ne verujem da ćemo i tamo imati nešto više osim novih tezgi, pokrivenih i funkcionalnih i za proizvođače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i i za kupce", dodaje Marija Raić.

"Očekujem da tezge budu pokrivene i da ne budu jako skupe. Biće licitacija, tako je uvek bilo. Da li ćemo se preseliti do Nove Godine ne znam", potvrdila je i Liza Bujak.

Najveći deo radova na rekonstrukciji pijace je završen. Rade se još manji građevinski radovi na starim lokalima i pijačnom toaletu, postavlja video nadzor. Kada budu stigle sve poručene tezge počeće njihovo postavljanje.

"To će biti u novembru. Ja mislim polovinom, ili do kraja novembra sve će biti završeno. Paralelno sa postavljanjem radićemo i pripeme za licitaciju", rekao je Dejan Stanisavljević, izvršni direktor JKP "Prostor" Sombor.

Tezge ce biti pokrivene, a njihov raspored biće drugačiji nego što je bio na staroj pijaci.

"Imaćemo 175 singl tezgi, šest velikih i 20 tezgi za cveće. To je manje nego što je bilo na staroj pijaci, ali je na staroj pijaci bilo i praznih tezgi", kaže Stanisavljević.

Pijaca bi sa centralnog gradskog traga na staru lokaciju trebala biti preseljena do početka decembra. Kao i do sada tezge će se zakupljivati na licitaciji, a početne cene tek treba da budu određene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.