Izvor: B92, 15.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana uskoro u Beogradu i Prištini

Brisel -- Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana uskoro će u okviru nove balkanske turneje posetiti Beograd i Prištinu. Cilj posete je da se nakon sastanka delegacija Vlade Srbije i predstavnika kosovskih Albanaca u Beču "ohrabre obe strane da nastave dijalog", izjavila je u Briselu Solanin portparol Kristina Galjak, a prenose beogradski elektronski mediji. "Kao što je Solana juče u Beču rekao, veoma je važan taj prvi korak, ali za EU je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbitnije da se taj proces razgovora nastavi, da se formiraju radne grupe koje će raspravljati o praktičnim pitanjima od obostranog interesa i zbog toga se visoki predstavnik i odlučio da ode u Beograd i Prištinu i da tamo razgovara i sa predstavnicima srpskih vlasti, odnosno vlasti Srbije i Crne Gore, kao i sa predstavncima prelazne kosovske uprave i UNMIK-a", rekla je Galjak.

Galjak je kazala da je EU odlučna da se u potpunosti angažuje oko nastavka dijaloga, jer "razgovor nema alternativu". Prema njenim rečima, Solana će iskoristiti boravak u Beogradu da razgovara i o drugim temama od velikog značaja za saradnju Srbije i Crne Gore sa EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.