Izvor: B92, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana traži da DS uđe u Vladu?

Brisel, Beograd -- Predstavnik EU Havijer Solana zatražio je od premijera Vojislava Koštunice, prilikom susreta u Briselu, da DS uđe u Vladu Srbije.

Kako saznaje list "Danas", Solana je svoje ideje izložio predsedniku Srbije Borisu Tadiću i premijeru Koštunici. List prenosi i da su Tadić i Koštunica, po povratku u Beograd, razmenili jedan set ideja o tome kako da se Demokratska stranka uključi u Vladu.

Koštunica, prema tim izvorima, nije bio preterano darežljiv- >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudio je Demokratskoj stranci jedno potpredsedničko mesto i dva, ili tri sporedna ministarstva, među kojima nije ni jedno "ministarstvo sile" koje traži Tadić, da bi, navodno, zadovoljio "jake ljude" iz svoje neposredne okoline.

Iz Vlade demantuju

Šef kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Srđan Đurić demantovao je tu informaciju dnevnika "Danas". Đurić je za B92 rekao da Solana i Koštunica tokom razgovora u Briselu nisu progovorili ni jednu reč o ulasku DS u Vladu.

"Smatram da je potpuno neodogovrno da se jedan tako visoki strani zvaničnik pominje u takvoj izmišljotini. Takođe neistinita je i informacija da su predsednik Vlade i predsednik Srbije razgovorali o toj temi", rekao je Đurić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.