Solana se raduje saradnji sa Cvetkovićem i kolegama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana se raduje saradnji sa Cvetkovićem i kolegama

BRISEL - Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost EU Havijer Solana pozdravio je danas formiranje Vlade Srbije, koju je kasno sinoć odobrio parlament, saopšteno je iz Brisela.

"Pozdravljam formiranje nove Vlade u Beogradu. Radujem se saradnji sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i njegovim kolegama", navodi se u saopštenju.

U saopštenju je izraženo očekivanje da će nova Vlada pokrenuti reforme i ispuniti potrebne uslove kako bi se Srbija približila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU. Takođe je izraženo zadovoljstvo zbog predstojeće saradnje sa novom Vladom u vezi sa regionalnom stabilnošću i razvojem.

"Sada je na Srbiji da viziju svoje evropske budućnosti pretvori u praktičnu realnost. EU će u potpunosti podržati Srbiju u njenim nastojanjima. Nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Srbija je u dobroj poziciji da postigne brzi napredak", zaključuje se u saoštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.