Izvor: B92, 24.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana obećao pomoć na putu pristupanja EU

Beograd -- Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana boravio je juče u Beogradu, i razgovarao sa navjišim zvaničnicima Srbije, Crne Gore i državne zajednice. Posle sastanka sa članovima Saveta za evropske integracije Srbije i Crne Gore Solana je rekao da proces pristupanja Evropskoj uniji može biti ubrzan uz nacionalni konsenzus unutar državne zajednice. On je obećao pomoć EU na tom putu.

U ekskluzivnom intervjuu za B92, visoki predstavnik EU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Havijer Solana izjavio je da saradnja s Tribunalom nije pritisak na Vladu Srbije, vec deo procesa reformi: "Reforme mogu da se nastave i treba da se nastave, a saradnja sa Tribunalom takođe je deo procesa reformi, ali to nije jedino što treba da se uradi. Vlada mora da uradi i druge stvari koje su bitne za dobrobit naroda, kao što je reforma pravosuđa, reforme u pojedinim aspektima ekonomije i tako dalje. To je sve deo paketa koji treba završiti, saradnja sa međunarodnim institucijama, ekonomske i političke reforme. Od svega toga narod će, besumnje, imati koristi", kazao je Solana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.