Izvor: B92, 28.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana na Kosovu

Priština -- Predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana u utorak je stigao na Kosovo.

Havijer Solana istakao je da bi u interesu Srba bilo da učestvuju na predstojećim parlamentranim izborima na Kosovu. "Svaki drugi izbor nije rešenje koje očekuje međunarodna zajednica", rekao Solana. Član predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović, međutim kaže da samo jasna poruka iz Beograda, koja bi trebalo da stigne što pre, može da promeni stav kosovskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srba.

"Mi smo ostali čvrsto pri svom stavu da nam dosadašnje iskustvo iz poslednje tri godine ne daje za pravo da optimistički gledamo na eventualno učešće na ovim izborima, ali da se to može promeniti ukoliko bi iz Beograda došla jasna i snažna poruka. Pri tom, mislimo pre svega na predsednika Tadića i premijera Koštunicu koji moraju tu poruku uputiti što pre, jer okretati stanovništvo u poslednjem momentu to je najmanje što želimo i mislim da bi moglo da ima traumatične posledice na ostanak ovdašnjeg življa", rekao je Ivanović.

Solana je u Kosovu Polju, gde je obišao školski centar "Sveti Sava", izjavio da će cilj međunarodne zajednice biti ostvaren kada se ljudi vrate u svoje domove, koji moraju biti rekonstruisani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.