Izvor: B92, 05.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana i Štajner o trostrukom ubistvu u Obiliću

Priština -- Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je u četvrtak da je ubistvo troje članova porodice Stolić u Obiliću užasan kriminalni akt. Solana je, posle razgovora sa predstavnicima kosovskih institucija, rekao da se na Kosovu dogodio užasan kriminalni akt i naglasio da je od svih dobio obećanje da će počinioci odgovorni za taj zločin biti otkriveni i izvedeni pred lice pravde.

Havijer Solana izjavio je u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Prištini da EU pruža punu podršku šefu UNMIK-a Mihaelu Štajneru u nastojanjima da stabilizuje stituaciju na Kosovu, prenosi dopisnik Radija B92 iz Prištine Zoran Ćulafić, novinar UNMIK radija.

Solana je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Štajnerom rekao da će predstojeći samit u Solunu biti veoma značajan i da će to biti prilika za razgovore sa predstavnicima EU i između pojedinih zemalja regiona. "Da, Solun je mesto za razgovore. Mislim da je sada došlo vreme za razgovore", rekao je Solana.

Šef UNMIK-a Mihael Štajner najavio je da je postignut dogovor o delegaciji koja će iz Prištine putovati na samit u Solunu, ali je odbio da iznese više pojedinosti. On je potvrdio da će u Solun putovati "multietnička delegacija" i da će to biti "jedna delegacija i jedna platforma" za razgovore.

"Možete postavljati pitanja iz svih uglova, ali više pojedinosti o tome nećete dobiti. Javnost će biti obaveštena kada za to dođe vreme, a mislim da sada još nije vreme za to", rekao je Štajner.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.