Izvor: B92, 06.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana i Drašković u Briselu

Brisel -- Havijer Solana ubeđen je da će se posle izbora u Srbiji nastaviti pregovori Beograda i EU o pridruživanju.

Predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je posle razgovora s ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Draškovićem da je ubeđen da će, posle parlamentarnih izbora u Srbiji, biti nastavljeni pregovori Beograda i Evropske unije.

Drašković je izjavio kako je u razgovoru sa Solanom rekao da, pri donošenju odluke o statusu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova, mora biti učinjeno sve kako bi se došlo do održivog rešenja koje nikoga neće poniziti. Ministar spoljnih poslova je u posetu Solani stigao s delegacijom studenata Beogradskog univerziteta, koji su prisustvovali razgovorima o olakšicama viznog režima za građane Srbije.

"Slobodniji vizni režim je nešto što nas sve veoma zanima, kao što i mlade u Srbiji to veoma zanima, jer oni žele da posete zemlje EU. Mi takođe želimo da oni to urade, pa ćemo obezbediti uslove da to bude moguće. Pokušaćemo da prevaziđemo teškoće koje imamo", izjavio je Solana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.