Izvor: B92, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana: Doći ću kada se dogovore

Brisel -- Havijer Solana kaže da bi bio "veoma srećan" kada bi lideri Srbije i Crne Gore "našli rešenje" za pozitivnu Studiju.

"Kada je reč o Studiji o izvodljivosti, EU je donela važnu odluku u vezi sa dvostrukim kolosekom. Ima još toga što bi vi trebalo da uradite, kao što je saradnja sa Haškim tribunalom i nastavak pregovora o preostalim delovima studije o izvodljivosti", rekao je Solana RTS-u u Briselu.

Solana je, posle razgovora sa šefom Koordinacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tela za Kosovo Nebojšom Čovićem i savetnikom predsednika Vlade Srbije Slobodanom Samardžićem, rekao da "EU želi da se lideri Srbije i Crne Gore dogovore i da ima dobru volju da Studija o izvodljivosti bude privedena kraju".

"Mislim da se uz dobru volju situacija može rešiti. Mi smo svoj deo uradili, a sada bi vi trebalo da učinite sledeći korak, u čemu ćemo vam pomoći", rekao je Solana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.