Šojble pozvao EU na jedinstvenu reakciju

Izvor: Akter, 06.Sep.2015, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble pozvao EU na jedinstvenu reakciju

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble pozvao je danas sve zemlje Evropske unije na "jedinstvenu reakciju" prema izbegličkoj krizi kako bi se očuvao mir i vrednosti starog kontinenta.

Šojble, koji se obraćao na francuskom, boravio je danas u jednom mestu kod Strazbura na području Alzasa, na severoistoku Francuske.

Nemački ministar je rekao da Evropa treba da dokaže da želi očuvanje mira i slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kao suštinski model jednog društva. Pored izbegličke krize, pomenuo je krizu u zoni evra i klimatske promene.

Nemačka očekuje do kraja dana dolazak oko 10.000 izbeglica iz Mađarske, što je do sada rekordni broj izbeglica koji će u jednom danu doći u tu zemlju, saopštila je večeras nemačka policija.

Oko 6.000 ljudi stiglo je danas u Bavarsku, a očekuje se još oko 4.000, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.