Socijalna karta Srbije za tri godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalna karta Srbije za tri godine

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je počela izrada socijalne karte Srbije i da javnost treba da zna da je reč o projektu koji nije moguće uraditi preko noći.

"Projekat će trajati tri godine i očekujemo veliku podršku Evropske komisije, kao i donacije iz inostranstva jer je reč o skupom projektu", rekao je Vulin novinarima u Stamnici gde je danas otvorio Senzornu sobu u Domu za decu i lica ometena u razvoju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema rečima Vulina, 14 registara koje vodi država Srbija bi se ujedinili u jedan, gde bi svi podaci, o svakom građaninu, bili na jednom mestu, a odgovorajući službenik bi imao odgovarajući nivo pristupa podacima.

"Socijalna karta služi za to da građani ostvare neka prava na osnovu podataka koji su u njoj i tu se završava posao službenika", rekao je Vulin.

On je ocenio da je socijalna karta, kako je rekao, beskrajno važna jer će svaki građanin imati odgovarajući nivo prava, ali i obaveza.

"Svako od nas moći će da koristi neke privilegije koje država daje, ili neće moći, pa će neki od nas davati više za neke račune ili za neka prava, a neki će davati manje ili neće dati ništa", naveo je Vulin.

Naglašavajući da je socijalna karta razvojni projekat čitave države i da prevazilazi značaj socijalne politike, Vulin je rekao da tera čitavu državu i birokratski aparat da postane efikasan i da dnevno bude ažuriran, da se ne može desiti da postoji kuća koja nije uknjižena.

Vulin je rekao i da je socijalna karta države nešto što su uradile samo najrazvijenije zemlje u Evropi, te da bi Srbija mogla da se ugleda na njih i da umesto 14 registara ima jedan u kojim bi se dnevno ažurirale promene u imovini, plati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin:Tri godine za socijalne karte

Izvor: B92, 28.Sep.2014

Ministar Aleksandar Vulin kaže da je počela izrada socijalne karte Srbije i da javnost treba da zna da je reč o projektu koji nije moguće uraditi preko noći..."Projekat će trajati tri godine i očekujemo veliku podršku Evropske komisije, kao i donacije iz inostranstva jer je reč o skupom projektu",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.