Izvor: Glas javnosti, 04.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti dole, Bajatović gore

BEOGRAD - I mimo veoma lošeg izbornog rezultata socijalista na pokrajinskim izborima, Dušan Bajatović bi, ukoliko koalicija SPS-a sa demokratama napravi republičku vladu, mogao da se ovajdi za, ni manje ni više nego fotelju predsednika Izvršnog veća Vojvodine.

Inače, od petooktobarskih promena 2000. godine, SPS je prilično loše prolazila na pokrajinskim izborima, sa blažim usponima i velikim padovima. Posle septembarskih izbora za Skupštinu Vojvodine 2000. godine kada su, usled >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rastućeg ogorčenja građana prema režimu, socijalisti bili gotovo počišćeni sa političke scene, dobivši, i to u koaliciji sa JUL-om, jedva dva od ukupno 120 mandata, na sledećim izborima posle četiri godine SPS, ovog puta sam, ponovo se „digao iz mrtvih“. Na pokrajinskim izborima 2004. godine, socijalisti su dobili sedam stolica u Skupštini Vojvodine, ali, s obzirom na to da tada nisu bili „poželjan partner“ za demokrate koje su većinu namakle sa LSV i SVM, odlaze u opoziciju zajedno sa radikalima, DSS-om i G17. Situacija na poslednjim pokrajinskim izborima se ponovo okreće na štetu socijalista, jer su, ovog puta ojačani za PUPS, u dva izborna kruga uspeli da dobiju samo četiri mesta u novom sazivu vojvođanskog parlamenta.

A da li će ovog puta, i pored poprilično lošeg rezultata u Vojvodini, čak mnogo lošijeg nego na nivou Republike, koalicija oko SPS-a uspeti da zavlada u severnoj pokrajini, zavisiće upravo od dogovora u vezi sa vladom. Pa, bude li lista „Za evropsku Srbiju“ uspela da pridobije naklonost socijalista za Nemanjinu 11, SPS će se, bez obzira na samo četiri poslanika, verovatno ovajditi i za neko mesto u pokrajinskoj vlasti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.