Sneg na Kopaoniku i Zlatiboru

Izvor: BKTV News, 25.Nov.2013, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg na Kopaoniku i Zlatiboru

Tokom noći sneg je počeo da pada u planinskim predelima. Na Kopaoniku snežni pokrivač dostigao 23 centimetra, a na Zlatiboru tek četiri. Do kraja dana sneg će početi da pada u celoj Srbiji.
U celoj Srbiji danas je oblačno, znatno hladnije i vetrovito, mestimično s kišom, a u planinama sa snegom.
Na Kopaoniku su jutros izmerena 23 centimetra snega, ali je oko 11 sati prestao da pada, rečeno je Tanjugu u lokalnoj meteorološkoj stanici.
Dežurni meteorolog Miodrag Radovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kaže da je visina snežnog pokrivača izmerena u sedam sati ujutro, da su slabe padavine evidentirane i posle tog perioda i da je sneg prestao da pada oko 11 sati.
U 11 sati temperatura je iznosila minus pet stepeni, a duvao je severni vetar brzinom od četiri metra u sekundi sa povremenim udarima do 11 metara u sekundi.
Sneg je tokom noći počeo da pada i na Zlatiboru, a beli pokrivač dostigao je visinu od četiri centimetra, javljaju dopisnici RTS-a. Slab sneg pada sa prekidima, a temperatura je minus jedan stepen.
Na kolovozima Zlatiborskog okruga nema snega, mada su, tokom noći, dežurne ekipe užičkih “Puteva” intervenisale na prevojima preko Debelog Brda i Zlatibora.
Od sredine dana, i u nižim predelima kiša će preći u sneg – najpre u severnim, posle podne u centralnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima Srbije.
Vetar će biti umeren i jak, severozapadni i severni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
U Beogradu oblačno, znatno hladnije i vetrovito, pre podne s kišom, posle podne i uveče sa snegom.
I naredna dva dana biće oblačno i hladno sa snegom. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 15 centimetara. U noći između ponedeljka i utorka i sutra tokom dana u planinama je moguća vejavica, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Sneg već pao na Kopaoniku i Zlatiboru (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Nov.2013

Na Kopaoniku snežni pokrivač dostigao 23 centimetra, a na Zlatiboru tek četiri. Do kraja dana sneg će početi da pada u celoj Srbiji

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.