Izvor: B92, 16.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjeni direktori dolaze u Beograd

Gnjilane -- Grupa smenjenih direktora škola iz Kosovskog pomoravlja krenula je u četvrtak uveče u Beograd.

Oni će u petak - zajedno sa nastavnicima i predstavnicima Srba u lokalnim vlastima iz opština Novo Brdo, Gnjilane, Kosovska Vitina i Kosovska Kamenica - u Ministarstvu prosvete i sporta zatražiti razgovor sa pomoćnikom ministra Vekislavom Janićijevićem, od koga će tražiti objašnjenje za imenovanje školskih odbora mimo zakonskih procedura i za smenu većine direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << škola, bez raspisanih konkursa, na kojima bi bili izabrani novi direktori škola.

"Ljudi samo žele da čuju da li i u Kosovskom Pomoravlju važi još uvek Zakon o školstvu, kao i svuda u Srbiji, ili se kod nas primenjuju neka druga pravila", rekao je regionlni koordinator Kosovsko-pomoravskog okruga Ivica Zlatanović.

Rešenja o smeni većine direkotra srpskih škola u Kosovskom pomoravlju potpisala je bivša ministraka prosvete Ljiljana Čolić, pre no što je podnela ostavku, a istovremeno je imenovala i nove v.d. direktora kao i školske odbore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.