Izvor: B92, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjena Florans Artman

Hag -- Kako B92 nezvanično saznaje, Florans Artman, portparolka glavne tužiteljke Haškog suda Karle del Ponte, juče smenjena.

Razlozi za takvu odluku Karle del Ponte još nisu poznati, a očekuje se da Tužilaštvo to zvanično saopšti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Haškom tribunalu. U ovom trenutku u Tribunalu ne postoji nijedna osoba ovlašćena da komunicira s javnošću pošto je mesto portparola Tribunala, odnosno Tužilaštva, ostalo upražnjeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
B92 nezvanično saznaje da će Artmanovu na funkciji portparola zameniti Anton Nikiforov, sadašnji diplomatski savetnik glavne tužiteljke Karle del Ponte.

Artmanova je portparol Tužilaštva i Karle del Ponte postala 2000. nakon što je Savet bezbednosti UN imenovao del Ponteovu na poziciju glavne tužiteljke.

Ona je autor knjige o Slobodanu Miloševiću, "Dijagonala laufera" i bila je jedan od najbližih saradnika Karle del Ponte. Kao

takva, prisustvovala gotovo svim razgovorima koje je tužiteljka imala u poslednjih pet i po godina sa državnicima iz regiona bivše Jugoslavije, Evrope i SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.