Izvor: B92, 09.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen predsednik SO Kuršumlija

Kuršumlija -- Odbornici Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke u utorak uveče su izglasali nepoverenje predsedniku kuršumlijske opštine Draganu Rajeviću, funkcioneru DS. Na celodnevnoj i na momente burnoj sednici SO Kuršumlija Rajević je smenjen zahvaljujući glasovima dobornika DS. Kako javlja dopisnik Radija B92 Ljiljana Danilović, smena je usledila posle petodnevnih uličnih protesta na kojima je zatražena smena kompletnog opštinskog rukovodstva. Predsednik IO SO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Miodrag Drobnjak kađe da je u kuršumlijskom lokalnom parlamentu stvorena nova koalicija koju čine SPS i DS. ''Stvorena je koalicija SPS i jednog dela DS. Ono protiv čega smo se borili 12 godina sada se vraća zahvaljujući nekim odbornicima DS. Drago mi je ako i ja u tom 'paketu' budem išao, biće mi drago da me smene socijalisti'', rekao je Drobnjak.

Predsednik IO nije smenjen, ali su zato ostavke podneli potpredsednik i sekretar SO. Istovremeno, za novog predsednika SO izabran je Goran Bojović iz DS koji kađe da je Rajević katastrofalno vodio opštinu i odbacuje tvrdnje da je stvorena nova koalicija SPS i DS. ''Nikakva koalicija ni s kim nije potpisana. To je spontana inicijativa i, možda, prirodan zakon, da nešto što nije dobro bude smenjeno'', rekao je Bojović.

Za potpredsednika SO izabran je predsednik Opštinskog odbora SPS Batrić Filipović. Rajević je najavio da ce centrala DS odbornicima DS koji su glasali za njegovu smenu oduzeti mandate i poništiti njegovu smenu i izbor novih opštinskih funkcionera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.