Izvor: B92, 16.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen direktor Srbijagasa

Beograd -- Dosadašnji generalni direktor Srbijagasa Miloš Tomić potvrdio je da ga je Vlada Srbije smenila.

Na mesto direktora imenovan je Miloš Milanković, profesor Više elektrotehničke škole u Beogradu. Tomić je rekao da je smenjen iz političkih razloga jer predsednik njegove stranke G17 plus Mlađan Dinkić nije više želeo da mu pruži podršku.

"Politički sam došao i politički odlazim", rekao je Tomić, naglasivši da poštuje stav Dinkića, koji ga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više ne želi u svom timu. Tomić je rekao da mu je Dinkić svojevremeno dosta pomogao da postane predsednik Upravnog odbora Naftne industrije Srbije, a potom generalni direktor Srbijagasa.

Tomić navodi i kako veruje da će Milanković još uspešnije voditi kompaniju.

Reorganizacijom NIS-a 1. oktobra prošle godine osnovano je preduzeće Srbijagas, u čiji su sastav ušla sva preduzeća koja se bave prirodnim gasom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.