Izvor: B92, 23.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smene u kuršumlijskim preduzećima

Kuršumlija -- Nova opštinska vlast u Kuršumliji, koju predvodi DS, ovih dana smenjuje rukovodeće ljude u javnim preduzećima i ustanovama koje finansira lokalna samouprava.

Problem je što su na pojedina rukovodeća mesta postavljeni nestručni ljudi. Nedavnim konstituisanjem nove skupštinske većine, u upravne odbore javnih preduzeća imenovane su domaćice, zanatlije i trgovci, koji odlučuju o pitanjima za koja su prvi put čuli. Na meti su i uspešni rukovodici institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ustanova čija je smena u toku.

Od uspostavljanja višepartijskog sistema, u opštini Kuršumlija nije bilo masovnih smena svih direktora javnih preduzeća i ustanova koje su pod nadležnošću lokalne samouprave. To je sad počela nova opštinska vlast.

U Javnom komunalnom preduzeću na mesto direktora postavljen je vodoinstalater Darko Lazarević. Istovremeno, smenjen je i direktor Turističke organizacije, diplomirani turizmolog Radovan Tanasković, a na mesto prvog čoveka te organizacije postavljen je konobar Slavko Ilić.

Za takve odluke predsednik opštine Zoran Vučković ima obrazloženje da je, navodno, takav dogovor unutar vladajuće koalicije u toj opštini.

"O kadrovima ne želim da komentarišem jer je to stav koalicije i to je privremenog rešenja. Ne želim da omalovažavam rad Turističke organizacije, međutim on nije bio adekvatan potencijalima naše opštine", kaže on.

"Prema dogovoru, odrađena je smena, odnosno prekomponovanje svih javnih preduzeća, ustanova u Kuršumliji. To je dogovor da bi ova koalicija došla na vlast", kazao je Vučković.

Članovi upravnih odbora postavljeni su po političkoj i rođačkoj liniji - lokalni trgovci, autoprevoznici i domaćice. Tako za smenu i izbor novog direktora Osnovne škole "Drinka Pavlović" presudan je glas ovdašnjeg automehaničara, koji nije upućen čak ni u proceduru oko odlučivanja u tom upravnom odboru.

"Sada ne mogu ništa zvanično i detaljno da kažem. Ja ne znam ni šta je upravni odbor i koja su lična prava. Videćemo, pitaću nekoga ko se malo više razume u to", kazao je automehaničar Dragoslav Gizdavić.

I drugi upravni odbori takođe su sastavljeni od ljudi koji nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa delatnošću tih javnih službi.

Vladajuća većina u opštini čak planira da smeni i dvojicu uspešnih direktora – Gradske bibilioteke i dečjeg vrtića "Sunce", inače dugogodišnjih i uspešnih rukovodilaca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pokupili su me iz njive i rekli da sam član UO!

Izvor: Glas javnosti, 23.Okt.2008

U Kuršumliji će komunalno preduzeće ubuduće voditi vodoinstalater, marketingom će se baviti jedan trgovac i jedan inkasant, a turizmom umesto diplomiranog turizmologa - konobar. U svim preduzećima i javnim službama koje su na budžetu opštine Kuršumlija, u toku je smena direktora i Upravnih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.