Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službeni put važniji od rušenja vlade

Radikali zatražili odlaganje rasprave o poverenju vladi zbog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Narodna skupština Srbije raspravljaće o radikalskoj inicijativi za izglasavanje nepoverenja vladi u julu, odnosno odmah po povratku naše delegacije sa zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koje počinje 25. juna i traje pet dana. Ovo odlaganje zatražio je Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS-a, upravo zbog zasedanja PSSE, a Oliver Dulić, predsednik parlamenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kazao je da se apsolutno slaže sa ovim stavom i najavio da će, u dogovoru sa predlagačima rasprave, SRS-om i SPS-om, zakazati sednicu na kojoj će se raspravljati o poverenju vladi.

Dulić je, inače, već bio zakazao sednicu na kojoj bi se raspravljalo o radikalskoj inicijativi. Ona je trebalo da počne odmah po završetku tekuće sednice na kojoj se raspravlja o budžetu. Nikolić je, međutim, kazao da u Strazbur putuje i on i skoro svi šefovi poslaničkih grupa, pa je besmisleno da se raspravlja o inicijativi bez prisustva ovlašćenog predlagača.

Za Dulića je, kako je rekao, sjajna vest i to što je Tomislav Nikolić predložio da parlament, odmah posle budžeta, a do povratka delegacije iz Strazbura, održi novu sednicu na kojoj bi se našli zakoni i imenovanja koja proističu iz Ustavnog zakona. Nikolić je najavio i da radikali neće opstruirati rad parlamenta, a Dulić kaže da će se o svemu dogovoriti sa šefovima poslaničkih grupa i dodaje da je najvažnije da parlament radi i usvaja zakone koji su neophodni za funkcionisanje države.

Predsednik Skupštine juče nije mogao da precizira kada će se glasati o budžetu. On je rekao da se nada da bi glasanje moglo biti već danas, ali "sve zavisi od toga da li će poslanici koristiti pravo da diskutuju o svakom amandmanu po 15 minuta". Dulić je, međutim, istakao da će budžet biti usvojen do 30. juna, kada ističe privremeno finansiranje.

Kako stvari sada stoje, budžet će verovatno biti usvojen do nedelje, kada naša delegacija putuje na zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

M. Č.

[objavljeno: 22.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.