Slučaj Mirković - lični stav ili problem za koaliciju

Izvor: Politika, 04.Jan.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Mirković - lični stav ili problem za koaliciju

BEOGRAD – Imenovanje estradnog menadžera Saše Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja izazvalo je različite komentare zbog kojih je SNS za sutra zakazala sednicu predsedništva stranke, koja će biti održana iza zatvorenih vrata.

Verovatno da će tema biti i „slučaj Mirković”, najpre zato što je sednica zakazana na inicijativu potpredsednice stranke Zorane Mihajlović, koja je oštro reagovala na prozivke zbog Mirkovića.

Mirković je, naime, odlukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vlade Srbije imenovan za pomoćnika ministra Milutina Mrkonjića (SPS) u Sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja, a budući da se radi o estradnom menadžeru usledile su reakcije javnosti, ukljujučujući i Dinkića koji je rekao da on lično nikada ne bi angažovao Mirkovića.

Ta Dinkićeva izjava izazvala je i reakciju potpredsednice SNS i ministarke u vladi koja je zatražila od predsednika te partije Aleksandra Vučića da hitno sazove sednicu predsedništva SNS „zbog izjava pojedinih koalicionih partnera”.

„Uputila sam pisani zahtev predsedniku SNS za sazivanje hitne sednice predsedništva SNS kako da odgovorimo koalicionim partnerima, čije je kadrove postavila prethodna vlada, koji su još na funkcijama, a za koje postoji ozbiljna indicija da su upleteni u mnoge afere”, kazala je Mihajlović Tanjugu.

Ona je navela i da njihovom koalicionom partneru „ministru Dinkiću nije smetao vozač sa kojim je bio u koaliciji, a koji je danas pomoćnik gradonačelnika Dragana Đilasa”, te da bi ona između diplomiranog pravnika i vozača uvek za saradnika izabrala pravnika.

U SNS je Tanjugu danas potvrđeno da će sednica predsedništva biti održana sutra, kao i da će biti zatvorena za javnost.

Dinkić je, međutim, danas poručio da je potpuno besmisleno da se njegovo lično mišljenje o postavljenju menadžera Saše Mirkovića na mesto pomoćnika ministra saobraćaja prenosi na međupartijski nivo.

„Ja sam rekao sve što sam imao i mislim da to nema nikakave veze sa međupartnerskim odnosima”, rekao je Dinkić novinarima u Trsteniku ističući istovremeno da odlično sarađuje i sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i sa prvim potpredsednikom vlade i liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

Na konstataciju da partneri iz SNS ne posmatraju ovaj događaj na isti način, Dinkić je rekao: „Razgovaraće se, ali mislim da je to već sve prošlost”.

Imenovanje na mesto savetnika ministra sam Mirković je juče obrazložio svojim organizacionim sposobnostima, a danas je Dinkiću, na konferenciji za štampu organizovanoj u Zaječaru, poručio da nikada ne bi pristao da ga angažuje čovek koji je „uništio srpsku privedu” i da nikada ne bi bio njegov pomoćnik, jer „uvek sarađuje sa zvezdama”.

Mirkovićev novi nadređeni, ministar Milutin Mrkonjić rekao je povodom imenovanja poznatog estradnog menadžera da on ispunjava uslove prema sistematizaciji za to radno mesto i poručio: „Sad će on da brine o čišćenju snega na putevima”.

Saša Mirković je bio menadžer Marije Šerifović u vreme kada je sa pesmom „Molitva” pobedila na pesmi Evrovizije 2007. godine.

Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Poslednjih godina često je pominjan i zbog političkih dešavanja u Boru i Zaječaru i sukoba sa opštinskim funkcionerima URS, a tim povodom su tamošnje lokalne vlasti ponovo predmet intereresovanja javnosti i medija.

Mediji su zabeleželi i njegov sukob sa visokim funkcionerom URS Boškom Ničićem, a upravo Mirković je na izborima 6. maja snimio navodne nepravilnosti u radu opštinske izborne komisije u Zaječaru.

Nakon smene vlasti u Srbiji pominjan je kao ozbiljan kandidat za mesto direktora Civilnog direktorata za vazduhoplovstvo.

Tanjug

objavljeno: 04.01.2013.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polemika Dinkića i Mirkovića

Izvor: RTS, 04.Jan.2013

Dok novi pomoćnik ministra saobraćaja i estradni menadžer Saša Mirković kaže da ne bi radio sa Mlađanom Dinkićem, jer ne radi sa "neostvarenim muzičarima", lider URS-a smatra da je besmisleno da se njegovo lično mišljenje o postavljenju Mirkovića prenosi na međupartijski nivo...Estradni...

Nastavak na RTS...

Svađa u vlasti. Mirković: Dinkić je neostvaren muzičar. Dinkić: To je moj lični stv. SNS hitno zaseda

Izvor: Blic, 04.Jan.2013

Estradni menadžer i pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković izjavio je danas da nikada ne bi bio pomoćnik ministra finansija Mladjana Dinkića, jer je uvek radio sa vrhunskim zvezdama, a ne sa "neostvarenim muzičarima"..."Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.