Slučaj Jajinci: Očekivali smo da je teško pronaći nekog ko je...

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2017, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Jajinci": "Očekivali smo da je teško pronaći nekog ko je..."

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se istrazi o oružju nađenom u Jajincima, nedaleko od porodične kuće predsednika Aleksandra Vučića, poklanja maksimalna pažnja, bezbednosne službe rade svoj posao, ali da ne može da iznosi više detalja u javnost.

On je, odgovarajući na pitanja poslanika Ðorđa Vukadinovića dokle se stiglo sa tom istragom, rekao da je saslušano više stotina lica.

“Ne mogu da vam govorim šta je sve urađeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ali mi već godinama, za razliku od nekih prošlih vremena u kojima nisam siguran da su bezbednosne službe u punom obimu i kapacitetu razumele postojanje organizovanih kriminalnih grupa… danas je situacija promenjena”, rekao je Stefanović.

FOTO: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako je rekao, srpske službe danas imaju dobru komunikaciju sa službama u regionu, Evropi i svetu.

“Danas, kao država, imamo jasnu sliku ko su pripadnici pojedinih organizovanih kriminalnih grupa i oni danas nisu takva vrsta bezbednosnog rizika po građane. Oni ovde ne mogu mirno da šetaju, ne dozvoljavamo im ni pet minuta odmora u kafani, policija ih hapsi, pretresa...”, dadao je ministar.

Dodao je da je slučaj o oružju u Jajincima složen.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

“Očekivali smo da je teško pronaći nekog ko je to oružje ostavio. Ja ne mogu da tvrdim da je to bilo upozorenje, da li je to bilo ostavljeno sa namerom da se sačeka Vučić ili neko od članova njegove porodice…”, rekao je ministar.

Kako je rekao, dosta je spekulacija o tom slučaju koje će moći da se razreše tek kada “budemo celu mrežu u rukama”.

Na pitanje dokle se stiglo sa istragom u slučaju Savamala, Stefanović je ponovio da istragu o tom slučaju vodi tužilaštvo i da ono može da da informacije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.