Slučaj Anastasijević prioritet

Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slučaj Anastasijević prioritet"

Dragan Joćić

Beograd -- Ministar Dragan Jočić kaže da je pronalaženje odgovornih za napad na Dejana Anastasijevića jedan od prioriteta policije.

"Voleo bih da to bude završeno za minut, ako može, ali nije tako lako otkriti nešto za šta nema povoda", rekao je ministar unutrašnjih poslova novinarima u Skupštini Srbije. U noći između 14. i 15. aprila na prozoru stana novinara nedeljnika "Vreme" u Beogradu postavljena je ručna bomba, od čije eksplozije niko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od članova porodice nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta.

Jočić je danas govorio i o hapšenju haških optuženika i naveo da će svi optuženi pred Haškim tribunalom biti uhapšeni kada budu dostupni policiji.

Prema njegovim rečima, preostala četvorica optuženih pred Haškim sudom do sada nisu uhapšena zbog toga što policija ne zna gde se oni nalaze.

Jočić je novinarima u Skupštini Srbije rekao i da sve bezbednosne strukture u zemlji "rade punim kapacitetom" na pronalaženju i hapšenju preostalih haških optuženika.

"Saradnja sa Haškim tribunalom nikada nije prestajala, niti njen intenzitet opada", naglasio je Jočić, uz ocenu da je MUP do sada "dosta postigao" u saradnji sa Haškim sudom.

Haškom tribunalu nisu dostupna četvorica optuženih: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Goran Hadžić i Stojan Župljanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.