Slobodan Milosavljević nije dobio presudu

Izvor: Blic, 03.Jun.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Milosavljević nije dobio presudu

U Ministarstvo trgovine i usluga nije stigla presuda Prekršajnog suda u Beogradu, a koja se odnosi na postupak koji je protiv ministra trgovine Slobodana Milosavljevića pokrenula Državna revizorska institucija (DRI), saopštilo je danas to ministarstvo

Milosavljević, kako se navodi u saopštenju, ne može da daje izjave vezane za presudu dok ona ne postane pravosnažna.

Predsednik Višeg prekršajnog suda Zoran Pašalić danas je Beti rekao da je Milosavljeviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prosleđena presuda Prekršajnog suda u Beogradu u postupku koji je protiv njega pokrenula DRI.

Protiv Milosavljevića DRI je podnela prekršajnu prijavu zbog nenamenskog trošenja novca iz republičkog budžeta za 2008. godinu. Prijava se odnosila se na projekat Srbija - Dunavski sliv.

DRI je 18. februara 2010. godine, posle okončane kontrole trošenja budžetskih sredstava u 2008. godini, podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 19 državnih funkcionera, među kojima je, pored Milosavljevića, još pet aktuelnih i pet bivših ministara.

Oni se sumnjiče za kršenje Zakona o budžetskom sistemu, a zaprećena kazna je do 50.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.