Izvor: B92, 14.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljivančanin do sredine sledeće sedmice u Hagu

Beograd -- Ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić izjavio je Srni da postoji mogućnost da haški optuženik Veselin Šljivančanin do sredine iduće nedelje bude isporučen Tribunalu. Sudija Okružnog suda u Beogradu saslušao je juče Šljivančanina i doneo rešenje o pritvoru. Šljivančanin ima rok za žalbu od 48 sati, koju će, ako bude podneta, rešavati Vrhovni sud Srbije, objasnio je Batić. Ukoliko Vrhovni sud odbije Šljivančaninovu žalbu, rešenje istražnog sudije Okružnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda postaje pravosnažno, čime se završava pravni deo priče. Na kraju ministar za ljudska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić donosi konačnu odluku o ekstradiciji. Batić je ocenio da bi čitava procedura mogla biti završena za četiri do pet dana.

Advokat haškog optuženika, Goran Petronijević za B92 prenosi da se video sa svojim klijentom u Centralnom zatvoru. "Rekao je da, kad je pročitao optužnicu, par puta reagovao na neke stvari koje su apsurdne onako kako je napisano u optužnici. Rekao je da su gotovo sve tvrdnje optužnice u odnosu na njega netačne, sve sem osnovnih podataka i toga da je on tamo bio i učestvovao u tim operacijama. Sve ostalo što je vezano za glavno optuženje i za navodne zločine je, u odnosu na njega, netačno. To je ono što je on rekao, i nažalost, opet kažem, doćićemo u situaciju da mi to opet dokazujemo", rekao je Petronijević.Kako B92 nezvanično saznaje, posle incidenata do kojih je došlo u toku akcije hapšenja Veselina Šljivančanina, policija je privela predsednicu Odbora za oslobađanje Šljivančanina Vesnu Gojković kao i lidera Partije Demokratske levice Aleksandra Vulina, koji su zadržani na informativnom razgovoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.