Slede pregovori u opštini Voždovac

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slede pregovori u opštini Voždovac

BEOGRAD - Srpska napredna stranka će, osim pozicije predsednika opštine Zemun, za koju je predložen Branislav Prostran, imenovati i svoje kadrove i na funkcijama načelnika opštinske uprave i sekretara Skupštine opštine. Za te funkcije SNS će predložiti Jugoslava Petkovića i Životu Jocića, otkriva Nebojša Stefanović, predsednik gradskog odbora i član predsedništva SNS. On kaže da će naprednjacima pripasti i mesto predsednika opštinskog veća pošto se na tu funkciju bira predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << opštine.

- Pored njega mi ćemo imati i šest od ukupno jedanaest članova opštinskog veća. O njihovim imenima ćemo naknadno odlučivati. Što se tiče Voždovca, tu još nismo razgovarali o kadrovskim rešenjima jer se čeka da se konstituiše v last u Zemunu. Za sada niko još nije isticao svoje kandidate, a postoji načelna saglasnost da iste stranke koje su formirale vlast u Zemunu čine vladajuću većinu i na Voždovcu - tvrdi Stefanović.

S druge strane, šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić, kaže da pregovori o formiranju vlasti u beogradskoj opštini Voždovac još traju i da nisu vezani za ishod pregovora u Zemunu.

- Zemun i Voždovac su razdvojene teme, a u pogledu Zemuna došli smo do definisanja projektovanih ciljeva koji su od interesa za građane te opštine, pre svega, vezanih za realizaciju infrastrukturnih projekata i svega onoga što se tiče običnih žitelja Zemuna - ističe Ružić.

Kako Glas javnosti saznaje socijalistima će pored funkcije zamenika predsednika zemunske opštine, na koju će biti postavljen Saša LJubinković, pripasti još dva do tri člana opštinskog veća, kao i mesto načelnika za imovinske poslove. Predsednik Skupštine opštine će biti iz redova DSS kojima će pripasti i mesto direktora poslovnog prostora kao i načelnika odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove. Slavko Došenović, predsednik zemunskog odbora PUPS, najverovatnije će biti član opštinskog veća ispred te stranke.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.