Slecinger: Otvorena Pandorina kutija

Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slecinger: Otvorena Pandorina kutija

BEOGRAD - Martin Slecinger, stručnjak za Balkan vašingtonskog "Vudro Vilson centra", izjavio je da ne razume moralne pridike oko toga zašto se granice Kosova, koje nikada nije bilo država, ne mogu menjati kako bi se postigao mir u regionu i upitao "zašto bi to bilo gore od onoga što je urađeno granicama Srbije".

Narod u regionu bio je svedok promena granica posle raspada Jugoslavije, podsetio je Slecinger i naglasio da ne razume moralnu pridiku da granice Kosova ne mogu biti promenjene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Govoreći o mišljenju Međunarodnog suda pravde, Slecinger je rekao da je on, kao i mnogi drugi, očekivao odluku koja će "jednom za sva vremena" dati stav međunarodne zajednice, oličene u Ujedinjenim nacijama, o legalnosti nezavisnosti Kosova.

Ispostavilo se, rekao je Slecinger, da je to bila čisto tehnička, pravna odluka, o legalnosti akta nekih ljudi koji su proglasili nezavisnost, a ne o tome da li je nezavisnost i sam proces održivo i legalno rešenje.

Slecinger je upozorio da ovo mišljenje otvara Pandorinu kutiju za svaku manjinu u svakoj državi širom sveta, u kojoj postoje problemi.

"Oni mogu da otvore pitanje nezavisnosti i dovedu do posledica kakvih je bilo u bivšoj Jugoslaviji", zaključio je Slecinger.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.