Izvor: B92, 03.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slaba primena zakona u opštinama"

Beograd -- Poverenik za informacije od javnog značaja ukazuje na probleme u primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Rodoljub Šabić je uputio pismo svim predsednicima opština u Srbiji i upozorio ih na obaveze organa vlasti predviđenih tim zakonom. "I pored pomaka u odnosu na prošlu godinu, generalno ne možemo biti zadovoljni ostvarivanjem prava na slobodan pristup informacijama", ocenio je Šabić.

On je dodao da je manje od 55 odsto opština izvršilo zakonsku obavezu da dostavi godišnji izveštaj o primeni Zakona. Izveštaji koji su stigli i drugi raspoloživi podaci govore o tome da na nivou lokalne samouprave postoje problemi u sprovođenju zakona, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.