Izvor: B92, 19.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinski odbori opoziciji

Beograd -- Sednica Skupštine Srbije biće održana u utorak 22. maja, zvanično saopšteno iz parlamenta.

Na sednici će biti izabran novi predsednik, potpredsednici i sekretar Skupštine, članovi skupštinskih odbora i delegacija parlamenta. Oliver Dulić iz Demokratske stranke je jedini kandidat za predsednika parlamenta. On je izjavio da će za sekretara Skupštine predložiti Milana Lučića, a za zamenike sekretara Marka Danilovića iz DSS-a i Miloša Todorovića iz DS-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će biti naknadno izabrani zbog procedure.

Posle sednice u utorak, poslanici bi, krajem maja, trebalo da usvoje i niz vrlo bitnih zakona, najavio je potpredsednik Skupštine iz DSS-a, Rade Obradović. On kaže i da je na konsultacijama dogovoreno i da četiri najvažnija skupštinska odbora pripadnu opoziciji.

"Mislim da je postignut dogovor da na ćelu Odbora za bezbednost bude Ivica Dačić, na čelu Odbora za finansije Jorgovanka Tabaković, da na čelu Administrativnog odbora bude Dragan Todorović, a da gospodin Jovanović vodi Odbor za zaštitu životne sredine. Mi se ni na koji način nismo mešali u te stvari i to će biti dogovor stranaka koje nisu ušle u vladu", kaže Obradović.

Kandidati za potpredsednike su Božidar Delić iz SRS, Miloljub Albijanić iz G17 plus i Esad Džudžević u ime maninskih partija.

Pre sednice u utorak, trebalo bi da budu održane sednice RIK-a i Administrativnog odbora na kojima će na mesta petorice poslanika iz DS-a i G17 plus, koji su postali ministri u tek formiranoj vladi, biti izabrani novi poslanici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.