Skupštini predložena dva kandidata za izbor jednog člana Saveta REM-a

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštini predložena dva kandidata za izbor jednog člana Saveta REM-a

Nekoliko poslaničkih grupa u Skupštini Srbije predložilo je da za novog člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) bude izabrana Olivera Zekić iz Beograda ili Ervin H. Ćatović iz Novog Pazara, saopštio je danas Odbor Skupštine za kulturu i informisanje.

U saopštenju se navodi da je taj objedinjeni predlog kandidata Odboru stigao od poslaničkih grupa SNS, SPS, PUPS, SDP, JS, NS, SVM i SPO-DHSS, a da druge poslaničke grupe nisu iskoristile svoje pravo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podnesu predlog.

Olivera Zekić je poliitčko-medijski konsultat, a Ervin H. Ćatović profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Postupak za izbor novog član REM-a započet je imajući u vidu da će 29. maja 2015. godine članu Saveta Živojinu Rakočeviću prestati mandat istekom vremena na koji je izabran, piše u saopštenju.

Odbor je dodao da će biografije predloženih kandidata biti danas objavljene na sajtu pralamenta.

Protekom roka od sedam dana, a u skladu sa postupkom predviđenim članom 11. Zakona o elektronskim medijima biće obavljen javni razgovor sa predloženim kandidatima a zatim će Skupština Srbije nakon rasprave izabrati člana REM-a većinom glasova svih narodnih poslanika, naveo je Odbor.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za člana Saveta REM predloženi Zekić i Ćatović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2015

Poslaničke grupe vladajuće većine predložile su Oliveru Zekić i Ervina H. Ćatovića za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), saopšteno je danas iz parlamenta...Kako se navodi, Odbor za kulturu i informisanje primio je danas objedinjeni predlog poslaničkih grupa SNS, SPS,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.