Skupština u utorak o Statutu

Izvor: B92, 22.Nov.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština u utorak o Statutu

Beograd -- Predsednica Skupštine sazvala je sednicu parlamenat za utorak i predložila da na dnevnom redu budu Predlog zakona o nadležnosti Vojvodine i Statut Vojvodine.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović predložila je da se na toj sednici razmatraju Predlog zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, koji je podnela Vlada Srbije, i Predlog odluke o davanju prethodne saglasnosti na Predlog statuta Vojvodine, koji je podneo skupštinski Odbor za ustavna pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopšteno je iz parlamenta.

Dogovor o usvajanju ova dva akta postigle su stranke vladajuće koalicije, a podržaće ih LDP.

Ostatak opozicije, međutim, odbacuje i Statut i Zakon o prenosu nadležnosti.

Naprednjaci su najavili da će zatražiti ocenu ustavnosti predloženog Statuta i zakona o utvrđivanju nadležnosti. Funkcioner SNS-a Nikola Selaković kaže da će svi poslanici kluba "Napred Srbijo" glasati protiv.

Ocenu ustavnosti će zahtevati i koalicija DSS-Nova Srbija. Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski kritikovala je novi Statut Vojvodine, jer tvrdi da se na taj način podstiče razgradnja Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.