Skupština sutra o amandmanima na rebalans budžeta

Izvor: Blic, 24.Nov.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština sutra o amandmanima na rebalans budžeta

Poslanici republičkog parlamenta završili su rad, a sednicu će nastaviti sutra razmatranjem amandmana na predlog rebalansa budžeta za 2010. godinu, koji predviđa deficit od 120 milijardi dinara.

Pre toga, poslanici će razmotriti i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Skupštine Srbije koji je podnela poslanička grupa G17 plus.

Od 16 sati će, kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću i članovima njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kabineta postavljati pitanja o aktuelnim temama.

Poslanici su danas završili najpre načelnu raspravu o rebalansu budžeta, kao i o pet pratećih predloga zakona, kao i pretres pet zakonskih predloga koji se odnose na potvrđivanje ugovora i garancija za razne infrastrukturne projekte.

Reč je o zajmu za izgradnju mosta Zemun-Borča i garancijama za projekte EPS-a za brojila, izgradnje koridora 10, obilaznice oko Beograda, kao i sporazumu o slobodnoj trgovini Srbije i Kazahstana.

Ugovorom o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za projekat Zemun-Borča sa pripadajućim saobraćajnicama kineska Eksport-import banka će kreditirati Srbiju sa 255 miliona američkih dolara. Prema Ugovoru o garanciji izmedju Srbije i Evropske investicione banke za projekat obilaznice oko Beograda, preduzeću "Putevi Srbije" će biti stavljeno na raspolaganje 40 miliona evra za izgradnju sekcije B5, od Orlovače do Avale, u dužini od 4,5 kilometara, što, između ostalog, obuhvata izgrdnju pet mostova i jednog tunela.

Ugovor o garanciji izmedju Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj predviđa odobravanje preduzeću "Železnice Srbije" kredit od 100 miliona evra za sprovođenje projekta rehabilitacije pruga duž Koridora 10.

Poslanici su razmotrili i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj koja će EPS-u odobriti kredit od 40 miliona evra za uvođenje sistema daljinskog očitavanja potrošnje električne energije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.