Izvor: B92, 19.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština sutra bira vicepremijerku

Beograd -- Skupština Srbije konstatovala ostavku ministarke poljoprivrede, sutra treba da je postavi na vicepremijersko mesto.

Predsednik parlamenta Predrag Marković potvrdio je da je dobio zahtev za sazivanje sednice na kojoj bi, sem nove potpredsednice Vlade, trebalo da bude izabran novi ministar poljoprivrede. Kandidat za to mesto je dosadašnji pomoćnik Ivane Dulić-Marković, Goran Živkov.

Uspeh rekonstrukcije kabineta Vojislava Koštunice dovođen je u pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog odbijanja Socijalističke partije Srbije da u tome učestvuje. Dan pred glasanje svaku dilemu otklonio je šef poslanika SPS-a u Skupštini Srbije Ivica Dačić, koji je za B92 ponovio da će se socijalisti o načinu glasanja odlučiti na sednici Izvršnog odbora, danas posle podne, ali uz napomenu da SPS neće uticati na kadrovsku politiku svojih koalicionih partnera.

Dačić: Ako naiđemo na konstruktivan prilaz, to znači da nema međusobnog napadanja G17 plus i SPS-a, nas i ministarke, ili potpredsednice Vlade, svejedno, i ako ministarka prihvati naše amandmane na zakon o poljoprivrednom zemljištu, onda SPS neće ulaziti u kadrovska pitanja G17, nego će i dalje poštovati dogovor s Vojislavom Koštunicom.

B92: Da li će poslanici SPS-a biti jedinstveni?

Dačić: Naš stav je da ćemo glasati svi ili niko.

Izbor Ivane Dulić-Marković bi trebalo da sutra dođe na dnevni red, i to, kako je najavio predsednik Skupštine, kao dopuna postojećeg. Za taj i izbor Gorana Živkova vladajuća garnitura moraće da obezbedi većinu od 126 glasova.

Socijalisti bez dogovora?

Socijalisti koji podržavaju manjinsku vladu u ponedeljak uveče su imali sednicu Izvršnog odbora, ali sudeći prema izjavama stranačkih funkionera, nikakva odluka nije doneta i niko od njih nije želeo da zvanično saopšti šta je zaključeno.

Mediji su danas spekulisali da SPS zauzvrat traži mesta u nekim Upravnim odborima javnih preduzeća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.