Skupština o rezoluciji 13. marta

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o rezoluciji 13. marta

Beograd -- Skupština Srbije počeće razmatranje rezolucije SRS-a o evropskim integracijama 13. marta, rečeno je Beti u parlamentu.

Nastavak juče započete sednice Skupštine Srbije čija je prva tačka dnevnog reda Predlog rezolucije o zaštiti integriteta i suvereniteta Republike Srbije u odnosima sa međunarodnim organizacijama, posebno sa Evropskom unijom, dogovoren je na konsultacijama šefova poslaničkih grupa koje je podržavaju. Podsetimo, Vlada je danas dala negativno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenje o predloženoj rezoluciji.

Kako je Beti rečeno, na konsultacijama šefova poslaničkih grupa ukazano je da je sledeći četvrtak prvi datum kada će svi biti u parlamentu i tako moći da govore o predloženoj rezoluciji.

Rezoluciju SRS-a podržala je u Skupštini Srbije vladajuća koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, kao i opoziciona Socijalistička partija Srbije.

Ipak, rasprava juče nije otvorena jer je predsednik parlamenta Oliver Dulić na samom početku odredio pauzu dok Vlada ne dostavi mišljenje o predloženoj rezoluciji.

SRS je predložio da parlament usvojenom rezolucijom poziva EU da "jasno i nedvosmisleno" potvrdi celovitost državne teritorije Srbije, kao uslov za nastavak pregovora o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

"Srbija će pregovarati o prijemu u članstvo EU ukoliko Unija ispuni ovaj, najmanji mogući zahtev države Srbije", navodi se u tekstu dokumenta u kojem se osuđuje "protivpravna odluka EU" o slanju misije Euleks na Kosovo i konstatuje da je EU prekršila osnovne principe međunarodnog prava.

Skupština, predlaže se u dokumentu, poziva EU da povuče odluku o slanju misije Euleks, a zemlje članice EU koje su priznale jednostranu nezavisnost - da tu odluku ponište.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikolić: Nećemo povući predlog rezolucije

Izvor: Blic, 07.Mar.2008, 14:37

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da ta stranka neće povući Predlog rezolucije o zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije u odnosima sa međunarodnim organizacijama, posebno sa EU.....Odgovarajući na jučerašnji poziv predsednika Srbije Borisa Tadića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.