Skupština o budžetu naredne nedelje

Izvor: B92, 07.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o budžetu naredne nedelje

Beograd -- Vlada Srbije je usvojila predlog bužeta za narednu godinu. Rasprava o budžetu u Skupštini krajem nedelje, najavljuje Slavica Đukić-Dejanović.

Iako restriktivnim budžetom nije zadovoljno nijedno ministarstvo, ministarka finansija Diana Dragutinović uverena je da će Srbija pomoću tog zakona pronaći izlaz iz svetske ekonomske krize. Budžet, koji predviđa deficit od oko 50 milijardi dinara, na sednici Vlade usvojen je jednoglasno.

Predsednica Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je Predlog budžeta već dostavljen parlamentu i da će istog momenta ući u proceduru.

Ona je potvrdila da se na umnožavanju primeraka budžeta radilo tokom noći, da bi poslanici što pre pročitali tekst i pripremili eventualne amandmane.

"Očekujem da oko 12. ili 13. decembra budžet bude na dnevnom redu. Naravno, o svemu tome ću se dogovoriti sa šefovima poslaničkih grupa", izjavila je Slavica Đukić-Dejanović.

"Budžet će svakako biti usvojen u ovoj godini, čak i ako bude određenih zastoja u radu parlamenta. I parlamentima sa mnogo većom tradicijom se događaju zastoji. Budžet je osnovni akt koji donosi naša Skupština i sigurno je da će i pozicija i opozicija pokušati da ispolje svoj politički stav", kaže ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjen broj lica koja imaju pravo na službene automobile

Izvor: EMportal, 07.Dec.2008

Vlada Srbije usvojila je juče na sednici Uredbu o korišćenju službenih automobila, saopštila je ministarka finansija Diana Dragutinović.

Nastavak na EMportal...

Predlog budžeta stigao u Skupštinu

Izvor: RTS, 07.Dec.2008

Predlog budžeta za 2009. godinu stigao je u Skupštinu Srbije, saznaje RTS Onlajn. Poslanici će budžetu raspravljati najranije u petak, 12. decembra, kaže predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović. ..Gostujući u Dnevniku 2, potpredsednik Vlade i ministar za nauku Božidar Đelić rekao je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.