Izvor: Blic, 08.Nov.2017, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština nastavlja s radom, danas glasanje o dualnom obrazovanju

Skupština Srbije glasaće danas o 12 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Predlog zakona o dualnom obrazovanju.

Poslanici će se izjašnjavati i o izmenama zakona o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Skupština će glasati i o potvrdivanju Sporazuma o zajmu (Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, kao i Zajedničke konvencije o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Glasaće se i o izmenama odluka o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i o nekoliko izmena odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora koje su podnele poslaničke grupe SNS, SPS i D JB.

Sednicu sa predlozima tih zakona, koja je počela je 24. oktobra, obeležile su replike, kratke pauze i česta javljanja poslanika po povredama Poslovnika.

Tokom višednevne rasprave, između ostalog bilo je i čitanja ocena iz fotokopije indeksa predsednika Sbije Aleksandra Vučića, udaljenja sa sednice šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića, ali i pokazivanja modrice koju je Maja Gojković zadobila u incidentu 31. oktobra kada je u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.