Skupština i dalje na RTS

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština i dalje na RTS

Beograd -- Današnjim potpisivanjem ugovora ozvaničeno je da će i u sledećoj godini RTS prenositi zasedanja Skupštine Srbije. RTS dobija 80 miliona dinara za prenose.

RTS će za prenose novac za prenose dobijati iz budžeta skupštine.

Ugovor o prenosima zasedanja potpisali su sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović i direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić.

Tijanić i Odalović su izrazili očekivanja da će obe stane ispuniti sve ugovorene obaveze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Direktora javnog servisa interesovalo je da li će RTS ubrzo dobiti novac iz ugovora, na šta je Odalović odgovorio da će sve ugovoreno biti realizovano vrlo brzo.

Odalović je poručio da je potpisivanje ugovora između Skupštine i RTS dobar model za rešavanje tog pitanja, navodeći da će to "dosta značiti za rad parlamenta i njegovu transparentnost".

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović zahvalila se RTS na dosadašnjoj saradnji i istakla da je javnost u radu republičkog parlamenta nešto bez čega skupština ne može da obavlja svoju funkciju.

Tijanić je naglasio da je Skupština Srbije potpisivanjem ugovora pokazala da poštuje zakonitost.

"Ovim skupština pokazuje da poštuje zakonitost. Pravite troškove - morate da ih platite", zaključio je Tijanić, koji je zamolio poslanike da na sednicama od građana ne traže da ne plaćaju TV pretplatu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.