Skupština časti mimo zakona

Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština časti mimo zakona

BEOGRAD - Skupština Srbije, finansirajući studije zaposlenih u parlamentu, krši uslove koje je sama propisala za doškolovavanje!

U dopisu parlamenta našoj redakciji kaže se da Komisija za stručno usavršavanje svakom kandidatu "konkretni oblik doškolovavanja odobrava radi kvalitetnijeg izvršavanja posla i unapređenje procesa rada". Međutim, u praksi je sasvim drugačije, pa tako zaposleni u Skupštini završavaju sportske, turističke ili škole iz mnogih drugih oblasti koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nemaju nikakve veze s parlamentom?!

Tako se, na primer, sekretarica Strumica Aranđelović školuje za menadžera u saobraćaju, informatičar Katarina Kačavenda za turizmologa, ekonom Željko Mandić za pravnika ili ekonomistu, dok stenograf Danijela Jovanović uči za komunikologa!

Većina na Megatrendu

Zanimljivo je da većina zaposlenih u parlamentu završava privatne fakultete, među kojima prednjači "Megatrend", gde predaju brojni profesori iz SPS. Ministar prosvete Žarko Obradović sada je vanredni profesor, dok je ranije bio dekan Fakulteta za državnu upravu i administraciju na tom univerzitetu. Poslanik SPS Đorđe Milićević je šef Studentske službe Megatrenda u Valjevu. Milomir Minić je predsednik Saveta na Fakultetu za menadžment u Valjevu, a ujedno je i dekan Megatrendovog Fakulteta za državnu upravu i administraciju. Redovan profesor je i socijalista Oskar Kovač.

Milioni za školarine

U poslednje tri godine parlament je za školovanje svojih zaposlenih izdvojio nešto više od četiri miliona dinara, ali nije sve potrošeno. Tako je u 2008. za ove namene otišlo 814.420, a godinu dana kasnije 777.400 dinara. Od početka ove godine za studiranje skupštinskih radnika izdvojeno je 750.000 dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Diplome na poklon

Izvor: Kurir, 02.Mar.2010

BEOGRAD - Skupština Srbije direktno krši uslove koje je sama propisala za doškolovavanje svojih zaposlenih! U dopisu koji nam je stigao iz parlamenta jasno se kaže da Komisija za stručno usavršavanje svakom kandidatu „konkretni oblik doškolovavanja odobrava radi kvalitetnijeg izvršavanja posla...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.