Skupština: Završena rasprava, u ponedeljak o amandmanima

Izvor: Studio B, 24.Jan.2013, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: Završena rasprava, u ponedeljak o amandmanima

Skupština Srbije završila je raspravu o potvrđivanu više sporazuma, a sednicu će u ponedeljak, 28. januara, nastaviti razmatranjem amandmana na podnete zakonske predloge.

Poslanici će u ponedeljak razmotriti amandmane na Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju. 

Skupština je završila načelnu raspravu o izmenama Zakona o žigovima koje bi, prema rečima predlagača, trebalo da omoguće preciznije tumačenje zakona i njegovu efikasniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << primenu. 

Zakon o žigovima poslanicima je obrazložio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović. Izmenama tog propisa precizira se da se žigom ne može zaštiti znak koji se ne može grafički predstaviti i koji nije podoban za zaštitu žigom. 

Poslanici su potom završili raspravu i o potvrđivanju nekoliko sporazuma među kojima i Sporazuma sa Nabijom u odbrani. Te sporazume poslanicima je obrazložio ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković. 

Završena je i rasprava o potvrđivanju Konzularne konvencije Srbije i Crne Gore, kao i Sporazuma Srbije i regiona Makao u Kini o ukidanju viza. 

U parlament je oko 14 časova došao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, ali nije ulazio u skupštinsku salu. U zgradi Skupštine se zadržao do kraja današnje rasprave.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.