Skupština Srbije uvodi mere o profesionalizaciji državnih službenika!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2014, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije uvodi mere o profesionalizaciji državnih službenika!

Skupština Srbije nastaviće danas rad raspravom o setu zakona koji se odnose na rad državnih službenika, a čiji je cilj da se državna uprava profesionalizuje i učini efikasnijom

Skupština Srbije nastaviće danas rad raspravom o setu zakona koji se odnose na rad državnih službenika, a čiji je cilj da se državna uprava profesionalizuje i učini efikasnijom. Na dnevom redu parlamenta su Zakon o državnim službenicima, Izmene Zakona o platama državnih službenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i nameštenika i Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, kao i Zakona o državnoj upravi.

Izmene četiri zakona o zaposlenima u državnoj upravi predstavljaju usklađivanje sa novinama u Zakonu o radu i imaju za cilj da poboljšaju efikasnost u državnoj upravi. Novi propisi ne odnose se na javna preduzeća, već samo na zaposlene u državnoj upravi, javnim ustanovama i lokalnim samoupravama koji neće moći da prenesu minuli rad kod drugog poslodavca.

Kao jedan poslodavac računa se mreža škola, bolnica ili zdravstvenih ustanova, tako da zaposleni iz bolnice, na primer, neće moći da prenesu minuli rad u neku javnu upravu. Izmenama i dopunama zakona o državnim službenicima trebalo bi da se ubrzaju postupci izbora, usavršavanja i ocenjivanja državnih službenika, kako bi se unapredio rad državne uprave.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Završena rasprava o državnim službenicima

Izvor: Studio B, 05.Sep.2014

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama zakona o državnim službenicima i njihovim platama, a sednicu će nastaviti u ponedeljak, 8. septembra raspravom o izmeni Zakona o zdravstevnom osiguranju. ..Poslanici su danas razmotrili izmene zakona o državnim službenicima, o platama državnih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.