Izvor: Blic, 26.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije u dve zgrade

Skupština Srbije u dve zgrade

Poslanici Skupštine Srbije ubuduće će koristiti dve zgrade - onu u kojoj je sada srpska skupština u Ulici kralja Milana i zgradu nekadašnjeg saveznog parlamenta na Trgu Nikole Pašića.

Ono što je za sada izvesno jeste da će se u nekadašnjoj Saveznoj skupštini održavati svečane sednice, a što se tiče redovnih sednica, one će morati da sačekaju uvođenje elektronskog sistema glasanja.

Vladajuća koalicija zahtevaće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako saznajemo, da se u zgradi bivšeg saveznog parlamenta na Trgu Nikole Pašića održavaju redovne sednice. Međutim, u sali bivše Skupštine SCG, koja ima mesta za čak 300 poslanika, potrebno je uvođenje elektronskog sistema glasanja karticama, pa će se do uvođenja tog sistema tamo održavati samo svečane sednice.

Kabinet predsednika parlamenta Predraga Markovića do daljeg će ostati u sadašnjoj zgradi u Ulici kralja Milana.

Marković je ranije najavio da će kabinet zadržati u staroj zgradi, a da će u zdanju u kome je nekada bio savezni parlament imati jednu kancelariju.

A koje službe će se preseliti u zgradu Skupštine SCG znaće se polovinom avgusta. Trenutno se razmišlja o tome da se u zgradu na Trgu Nikole Pašića presele samo poslanički klubovi, kao i da kancelarije dobiju šefovi poslaničkih grupa. Ostale službe ostale bi u staroj zgradi bar dok se ne vidi da li je moguće skupštinske odbore preseliti u zgradu u kojoj se trenutno nalazi Ministarstvo za kulturu i informisanje u Vlajkovićevoj ulici, nedaleko od Skupštine.

Zanimljivo je da će poslanici moći da koriste blagodeti dva podjednako jeftina i kvalitetna restorana u oba zdanja koja sada zovemo parlamentima Srbije.

N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.