Skupština Srbije o spoljnotrgovinskom poslovanju i turizmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2009, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije o spoljnotrgovinskom poslovanju i turizmu

BEOGRAD - Skupština Srbije danas će nastaviti objedinjenu načelnu raspravu o predlogu zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju, standardizaciji, turizmu i o Predlogu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti.

Obrazlažući predložene zakone, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić je u utorak rekao poslanicima da je usvajanje tih zakona važno za pristupanje Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Poslanici opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najviše su kritikovali Predlog zakona o turizmu, navodeći da se iz predloženih rešenja ne vidi šta Srbija želi da uradi od turizma i kakva turistička zemlja želi da bude.

Na dnevnom redu sednice je i rasprava o predlozima zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kao i predlozi odluka o razrešenju i prestanku dužnosti sudija i javnih tužilaca.

Sednica je zakazana za 10 sati u Domu Narodne skupštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.