Skupština Srbije nastavlja glasanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije nastavlja glasanje

BEOGRAD -

Poslanici republičkog parlamenta danas bi trebalo da nastave izjašnjavanje o zakonima i drugim aktima koji su na dnevnom redu tekuće sednice, koje je bilo prekinuto u četvrtak, jer su poslanici SPO napustili salu.

Poslanici su do tog trenutka izglasali samo šest od 27 zakonskih predloga i drugih akata, a o preostalim će izjašnjavanje nastaviti u utorak, posle čega bi trebalo da započnu i novu sednicu parlamenta, na čijem je dnevnom redu i predloženi zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o rehabilitaciji.

Poslanici SPO su u četvrtak napustili salu, nezadovoljni što u dnevni red nije uvršten predlog da se glasa i o interpelaciji o radu ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića, inače potpredsednika SPO.

Oni su izvadili svoje poslaničke kartice pre napuštanja glasanja, što je bilo dovoljno da vladajuća većina izgubi kvorum. U skupštinsku salu su se vratili nakon što im je rukovodstvo parlamenta najavilo da će se o toj interpelaciji poslanici izjasniti u decembru, nakon završetka nove sednice parlamenta.

Glasanje, međutim, nije bilo nastavljeno, jer nije bilo kvoruma, a poslanik koji je nedostajao bio je šef poslanika URS Mlađan Dinkić, koji je imao ranije zakazane aktivnosti.

Poslanici su u dosadašnjem toku izjašnjavanja izglasali Nacionalnu strategiju zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, kao i zakone o prebivalištu i boravištu građana, o upravnoj inspekciji, o pomorskoj plovidbi.

Takođe, izglasali su i zakone o zabrani usavršavanja, proizvodnje i stvaranja zaliha biološkog i toksičkog oružja i njihovom uništavanju i o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.

Preostalo je da se izjasne o predloženim izmenama zakona o Državnom veću tužilaca i Visokom savetu sudstva, o spoljnotrgovinskom poslovanju i o zaštiti prava oplemenjivača biljnih sorti, kao i predloženom zakonu o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

Glasaće se i o novim zakonskim rešenjima o igrama na sreću, o rudarstvu i geološkim istraživanjima, o komunalnim delatnostima, o održavanju stambenih zgrada i drugim aktima, među kojima je i odluka o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije i o potvrđivanju finansijskog plana Komisije za hartije od vrednosti.

Ranije je bilo najavljeno da će poslanici po završetku glasanja započeti i novu sednicu parlamenta, na čijem je dnevnom redu ukupno 20 zakonskih predloga i drugih akata, među kojima su i nova zakonska rešenja o rehabilitaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.