Skupština Srbije: Nastavak rasprave o stalnim delegacijama parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije: Nastavak rasprave o stalnim delegacijama parlamenta

BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je Predlog odluke o utvrđivanju sastava devet stalnih delegacija parlamenta u međunarodnim parlamentarnim institucijama. Predlog je podnela predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

Za šefa delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope predložen je poslanik DS Dragoljub Mićunović, a za zamenika šef poslaničke grupe D S S Miloš Aligrudić.

Delegaciju u Parlamentarnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupštini OEBS-a treba da predvodi šef poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić, a za njenog zamenika predložena je Gordana Čomić (DS).

Za šefa delegacije u Parlamentrnoj skupštini NATO-a, koja ima pet članova i pet zamenika, predložen je Marko Đurisić (Za evropsku Srbiju - ZES), a za njegovog zamenika Zoran Krasić iz SRS.

Delegaciju u Skupštini Zapadnoevropske unije činili bi šef delegacije Vesna Marjanović (ZES) i član Aleksandar Martinović (SRS).

Delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje predvodio bi Aleksandar Vlahović (ZES), a pored njega predloženo je još pet članova.

U delegaciju Interparlamentarne unije predloženo je šest članova, Parlamentarnu skupstinu Mediterana pet, kao i za delegaciju Parlamentarne skupštine Centralnoevropske inicijative, koju treba da predodi Ivan Jovanović (ZES).

Delegaciju Interparlamentarne skupštine pravoslavlja činili bi Aleksandar Čotrić (ZES) i Ognjen Mihajlović (SRS).

U nastavku ove sednice poslanici treba da razmotre i predlog odluke o razrešenju i imenovanju pojedinih članova i zamenika članova Republičke izborne komisije.

Današnji nastavak sednice zakazan je za 13 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.