Skupština Srbije 11. juna

Izvor: B92, 06.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije 11. juna

Beograd -- Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za sredu, 11. jun, u 10 sati, saznaje B92 u parlamentu.

Konsultacije stranaka koje su dobile mandate na izborima 11. maja biće održane u ponedeljak pre podne. Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić sednicu je zakazao posle telefonskih konsultacija sa predstavnicima izbornih lista.

Zakon obavezuje predsednika Skupštine da danas zakaže sednicu, pošto je RIK juče usvojio izveštaj o sprovedenim izborima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rok za konstituisanje novog parlamenta ističe 19. juna.

Da bi novi saziv bio konstituisan, potrebno je da se verifikuje dve trećine mandata. Konstitutivnoj sednici predsedavaće najstariji poslanik – Jovan Krkobabić iz PUPS-a, a pomagaće mu četiri najmlađa poslanika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konstituisanje Skupštine Srbije naredne sedmice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2008

Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić zakazaće danas konstitutivnu sjednicu novog saziva parlamenta za slijedeću sedmicu. Dulić će zakazati konstitutivnu sjednicu nakon konsultacija sa predstavnicima izbornih lista koje su dobile mandate u ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Skupština u sredu, a većine još nema

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2008

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić zakazao je konstitutivnu sjednicu novog saziva parlamenta za sredu, 11. juna, saopšteno je danas. U saopštenju iz kabineta predsednika navodi se da je sednica sazvana nakon telefonskih konsultacija sa predstavnicima izbornih lista.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Konstitutivna sednica parlamenta u sredu

Izvor: Mondo, 06.Jun.2008

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić zakazao je konstitutivnu sednicu novog saziva parlamenta za sredu, 11. jun.

Nastavak na Mondo...

Konstitutivna sednica parlamenta u sredu 11 .juna

Izvor: Kurir, 06.Jun.2008

BEOGRAD, 6. juna 2008. (Beta) - Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije biće održana u sredu, 11. juna u 10 sati, rečeno je agenciji Beta u parlamentu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.