Izvor: B92, 13.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: Na redu Elektroprivreda

Beograd -- Skupština Srbije u sredu nastavlja raspravu o Predlogu zakona o prestanku važenja zakona o Elektroprivredi.

Osim tog zakona, na dnevnom redu su i izbor saveta Agencije za energetiku i strategiji razvoja energetike do 2015. Ministar energetike Radomir Naumov objasnio je da Zakon o energetici predviđa osnivanje Agencije kao regulatornog tela, koje treba da uređuje tržište energenata i obezbeđuje njegovo redovno snabdevanje.

Strategijom razvoja, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naumov, definišu se prioriteti, ciljevi kao i mere realizacije razvoja celine elektroenergetskog sistema.

Za sada je najavljeno da će protiv predloženih zakona glasati jedino poslanici Srpske radikalne stranke, dok je Demokratska stranka najavila je da će glasati za prestanak važenja Zakona o elektroprivredi, ali da neće podržati predložene kandidate za savet Agencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.