Izvor: B92, 18.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova usvojila Nacrt zakona o saradnji s Tribunalom

Priština -- Skupšina Kosova je na sednici u četvrtak usvojila Nacrt zakona o saradnji Kosova s Haškim tribunalom, za koji nisu glasali srpski poslanici. "Vlada Kosova pokrenula je inicijativu za donošenje zakona polazeći od maksime da svim građanima Kosova treba omogućiti da slobodno žive i kako bi biloa sprečena samovolja organa gonjenja", rekao je premijer Kosova Bajram Redžepi obrazlažući Nacrt. Redžepi je naveo da je Kosovo "spremno da se suoči sa svim problemima koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose na bezbednost i slobodu građana". On je dodao da je Nacrt zakona o saradnji s Haškim tribunalom utemeljen na odredbama člana 5. tačke 7. Ustavnog okvira i da je u skladu sa Statutom Tribunala.

Predstavnik koalicije "Povratak" Ljiljana Kenić istakla je da je stav te koalicije da je saradnja s Hagom neophodna radi onih koji su stradali i izvođenja na sud svih koji su počinili zločine. "Vlada Kosova predlaže uspostavljanje saradnje s Tribunalom samo za zločine počinjene tokom bombardovanja SRJ, a ne i za zločine posle bombardovanja, s čim se Povratak' ne može složiti", naglasila je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.