Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup obeležili incidenti

Beograd -- Protest organizacije "Žene u crnom" obeležili su incidenti nakon što je grupa građana pokušala da spreči manifestaciju.

Aktivistkinje "Žena u crnom" su u subotu na Trgu Republike napravile krug držeći transparente koji su govorili o zločinu u Srebrenici, dok je u isto vreme oko kruga bilo nekoliko desetina uglavnom mlađih ljudi, koji su protestovali i uzvikivali imena Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Aktivistkinja Žena u Crnom, Jasmina Tešanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objašnjava kako je došlo do incidenta. "Pre nego što smo uopšte počele da iznosimo naše transparente prišla nam je jedna grupa žena i počela da viče na nas, nismo uopšte razumele šta pričaju. Onda je u jednom trenutku jedna od njih prišla našoj aktivistkinji Ljilji i udarila je žestoko po telu. Zatim je prišla nekim drugim ženama i počela da ih šamara".

"Žene u crnom" su nosile transparente "Zašto vlasti i dalje ćute", "Žene u Srebrenici traže deset hiljada ubijenih i nestalih", "Amnestija za sve koji su odbili da učestvuju u ratu", "Zaborav i ćutanje je zločin" i druge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.