Izvor: B92, 13.Okt.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup liberala u Nikšiću, teške optužbe na račun vlasti

Nikšić -- Čelnici Liberalnog saveza Crne Gore u ponedeljak uveče su u Nikšiću poručili su da će rezultati predstojećih parlamentarnih izbora omogućiti toj stranci da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u toj republici. Na predizbornom skupu u centru Nikšića pred par hiljada gradjana, lideri LS teško su optužili vlast u Crnoj Gori za kriminal i korupciju, a crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da je potpisivanjem Beogradskog sporazuma sa Srbijom "izdao Crnu Goru". "Milo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đukanović je došao na kosovskom talasu, potom je branio Srbe u Hrvatskoj, pa u Bosni, zatim je bespogovorno slušao Slobodana Miloševića, (Dobricu) Ćosića, (Milana) Panića, (Dragoslava) Avramovića i Momira Bulatovića, a nakon toga je počeo da gradi svoju viziju Crne Gore, koju je izdao potpisivanjem Beogradskog sporazuma", rekao je politički lider LS Miodrag Živković.

On je procenio da posle parlamentarnih izbora 20. oktobra niko neće imati apsolutnu većinu u novom crnogorskom parlamentu, što će "biti prava pobeda LS". Živković je rekao da će se LS obračunati sa "korupcijom, sivom ekonomijom, kriminalom i mafijom koja počiva u državnom vrhu". Jedan od lidera LS Slavko Perović rekao je da će se posle 20. otkobra stvoriti nova šansa za nezavisnost Crne Gore, jer "njeni građani nikada više neće verovati mafijašima koji su uzurpirali Crnu Goru". "LS je zajedno sa OEBS-om i parlamentarnom većinom stvorio uslove za fer i poštene izbore... Demokratskoj partiji socijalista sledi siguran poraz", prognozirao je Perović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.